Jipii, kohta on Halloween! Huolimatta siitä, että se on Tyhjänpäiväinen-Amerikkalainen-kulutusjuhla-jolla-ei ole-mitään-pohjaa-suomalaisessa-perinteessä,  minä olen ihan innoissani. Kutsutaan sitä vaikka sitten Samhainiksi, niin saadaan vähän eurooppailais-mytologista kaikupohjaa.

Johtuneeko suomalaisten harmaasta kansanluonteesta vai mistä: teema- tai pukujuhlia ei pahemmin täkäläisiin  perinteisiin kuulu. Vapun punaneniä ja festarihattuja en edes laske mukaan. Etelämmässä järjestetään kunnon fiestat ja karnevaalit vähintään kerran kuussa... Suomessa hassutellaan laittamalla mäyräkoira-päkki päähän ja leikkimällä kuningasta, kaikki muu menee liian lapselliseksi. Kunnon naamiaiset takaisin aikuisille!

Tykkään järkkäillä pieniä juhlia kavereille, mutta kauan mielessä pyörineet Halloween juhlat on jäänyt aina järjestämättä innoikkaiden pukeutujien puuttuessa. Tänä vuonna porukka lopulta innostui asiasta ja tulossa on siis kunnon kauhu-naamiais-kekkerit :) Viime viikot olenkin yrittänyt kehittää kaikenlaista rekvisiittaa ja ohjelmaa. Ruokaan liittyvistä ideoista on pitkälti kiittäminen  Sekasoppa blogia, josta löysin hyviä leivosten koristeluvinkkejä ja bongasin Bake and Party-nettikaupan. Sieltä hankin elintarvikevärien ja pursottimien lisäksi  hienon hyytelöaivo-vuoan. 16 e oli aika kova hinta muovivuoasta, mutta kakusta pitäisi kyllä tulla hieno!

Mahan täytteeksi on tarkoitus hyytelön lisäksi tehdä sokericremellä päällystettyjä muffinsseja, joihin koristelut tein mmf:stä (mystiset leivontatermit ja niiden teko-ohjeet selviävät myös Marien Sekasoppa-blogista :)). Suolaiseen nälkään"homeisia" patonkeja ja homejuusto-tarjotin..sekä siankieltä.

Juomapuolella hyödynsin vähän hoitsu-suhteitani: Punaviini tulee tarjolle sairaalan tippatelineestä ja valutetaan lasiin tippapullosta  kanyylin kautta. Shottivalikoima tarjoillaan lääkeruiskuista ja alkudrinksuna on silmämuna-martineita... Viimeisissä on vähän haastetta, joten saa nähdä, esittelen tekeleeni sitten täällä mikäli onnistuvat. Ideana olisi hyydyttää pina coladasta silmämunia, jotka isketään hammastikussa grenadiinilla koristeltuun drinksuun.

Kaikki kurpitsakoristeet ja oranssit serpenttiinit ajattelin jättää väliin. Pimeävalo/ uv-lampun bongasin Clas Ohlsonilta kympillä, joten keittiöön saadaan kunnon tunnelmavalaistus, ja Agalta ajattelin käydä hakemassa köntin hiilihappo-jäätä, kun sain kerrankin hyvän tilaisuuden sitä testata.

Tuloksena pitäisi olla siis kivat kekkerit, toivottavasti naapurin mummot ei ihan säikähdä ja hanki häätöä mulle.